Despre noi

Am lansat acest podcast din dorința de a împărtăși atât perspectivele personale cât și ale altor antreprenori, unii la început de drum iar alții seniori cu experiență în domeniu.

We have been featured on...

Despre businesstalk

De-a lungul timpului am deschis unele afaceri, și tot asa le-am închis. De multe ori am luat decizii mai puțin inspirate, iar în alte dăți pur și simplu m-am apucat “de treabă” fără fondurile necesare, ceea ce am observat că este o greșeală destul de des întâlnită printre cei care sunt la început de drum, cuprinși de febra entuziasmului !

O altă provocare este și lipsa totală a unui plan de business pe termen lung, acompaniat de o viziune clară.

Am tot auzit, că antreprenoriatul este ceva ce se învață, dar personal nu prea sunt de acord. Se învață într-o anumită măsură, iar restul sunt aptitudini cu care te naști.

Cred că este ceva pentru care ești sau nu construit. Este vorba de acel lucru care nu te lasă să te amesteci cu turma și mai ales acel apetit pentru risc – înăscut – pe care nu ți-l poate insufla nimeni. 

Într-o lume în care toți fac “ceea ce face toată lumea”, trebuie să ai curaj să-ți dorești mai mult și mai ales succesul !

Așa cum unii oameni au talent în bucătărie, sunt buni mecanici auto sau constructori, alți oameni sunt buni la afaceri !

Toți invitații noștrii sunt antreprenori, freelanceri sau au tangență într-o anumită măsură cu acest domeniu.

Sunt oameni care își expun liber începutul in afaceri, fricile și planurile de viitor, în așa fel încât toți cei care urmăresc discuțiile să învețe lucruri utile și folositoare, pentru acel moment când se hotărăsc să vireze – spre succes – pe un drum lipsit de semne de circulație, plin de “crini spinoși” și multe provocări !

Antreprenoriatul a devenit în zilele noastre un fel de pop cultură la care majoritatea tânjesc – parcă orbiți de culoare succesului atât de mult propăvăduit – fără curajul necesar, lipsiți de har și mai ales fără un mentor !

                             … “audaces fortuna iuvat”

De-a lungul timpului am deschis unele afaceri, și tot așa le-am închis. De multe ori am luat decizii mai puțin inspirate...

Radu Popa - businesstalk