Despre mine

Am lansat acest podcast de afaceri din dorința de a împărtăși atât perspectivele personale cât și pe cele ale altor antreprenori…

We have been featured on...

Despre mine

De multe ori am luat decizii mai puțin inspirate, iar în alte dăți pur și simplu m-am apucat “de treabă” fără fondurile necesare, ceea ce am observat că este o greșeală destul de des întâlnită printre cei care sunt la început de drum, cuprinși de febra entuziasmului!

O altă provocare pe care o sesizez destul de des la alți antreprenori este lipsa totală a unui plan de business realizat pe termen lung, și mai ales acompaniat de o viziune foarte clară. 

Să te apuci de afaceri în ziua de astăzi – bineînțeles doar în cazul în care deții capitalul necesar și mai ales dacă ți se potrivește acest mod de viață – a devenit mult mai dificil decât acum 20-30 de ani. Deschiderea unui simplu S.R.L. nu îți garantează absolut nimic în afară de cheltuielile de administrare, responsabilitatea față de instituțiile statului, și în special A.N.A.F.

Știai că majoritatea firmelor nou înființate se închid în primul an de activitate iar restul rămân inactive neînregistrând profit?!

Soluția?

Să începi o afacere predictibilă cu susținerea necesară atât la început de drum, atunci când trebuie să consolidezi fundația cât și pe tot parcursul călătoriei tale!

Cu alte cuvinte, să pășești cu dreptul încă din prima zi prin aplicarea unui sistem de lucru foarte clar și bine definit, menit să îți garanteze succesul!

Am tot auzit, că antreprenoriatul este ceva ce se învață, dar personal nu prea sunt de acord. Se învață într-o anumită măsură, iar restul sunt aptitudini cu care te naști.

Cred că este ceva pentru care ești sau nu construit. Este vorba de acel lucru care nu te lasă să te amesteci cu turma și mai ales acel apetit pentru risc – înăscut – pe care nu ți-l poate insufla nimeni. 

Într-o lume în care toți fac “ceea ce face toată lumea”, trebuie să ai curaj ca să îți dorești mai mult, și mai ales succesul!

Așa cum unii oameni au talent în bucătărie, sunt buni mecanici auto sau constructori, alți oameni sunt buni la afaceri, generează valoare și implicit profit…

Toți invitații mei sunt antreprenori, freelanceri – într-un cuvânt oameni de afaceri – sau au tangență într-o anumită măsură cu acest domeniu.

Sunt oameni care își expun liber eșecurile, fricile și planurile de viitor, în așa fel încât toți cei care urmăresc discuțiile să învețe lucruri utile și folositoare, pentru acel moment când se hotărăsc să vireze – spre succes – pe un drum lipsit de semne de circulație, și multe provocări !

Antreprenoriatul a devenit în zilele noastre un fel de Cultură POP la care majoritatea tânjesc – parcă orbiți de culoarea succesului atât de mult propăvăduit – fără curaj, lipsiți de har și mai ales fără îndrumarea necesară!

                            

Radu Popa - businessTalk

Într-o lume în care toți fac "ceea ce face toată lumea", trebuie să ai curaj ca să îți dorești mai mult, și mai ales succesul!

Radu Popa - businessTalk